Geplaatst op 02 november 2021

Huurders van de Marktstraat in Hoensbroek zijn blij dat hun woningen na renovatie door Janssen de Jong OnderhoudPlus energiezuiniger en comfortabeler worden. Tegelijkertijd zien de grotendeels oudere bewoners op tegen de overlast. Daarom worden bij deze ingrijpende renovatie voor Woonpunt onze bewonersbegeleidsters ingezet om bewoners te helpen en hun zorgen weg te nemen.

Sharon Steegh: “Bewoners krijgen duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren en ze kunnen bij ons terecht met hun vragen. We verwoorden hun wensen en zorgen, zodat er tijdens de uitvoering rekening mee gehouden kan worden.” Karin Hilverda: “Tijdens het kennismakingsgesprek proberen we een goed beeld te krijgen van hun persoonlijke situatie. Zo komen we achter de knelpunten. Daarvoor zoeken we een goede en veilige oplossing. Indien nodig kunnen we ook ondersteuning in de woning bieden, zoals bij het verschuiven van een kast.”

Cadeautje
Tijdens het inloopspreekuur in de modelwoning kunnen bewoners terecht bij de bewonersbegeleidsters voor een kopje koffie en een koekje. “Hier kunnen ze hun verhaal kwijt”, vertelt Karin. “Ze zien bovendien dat de woningen heel mooi worden, daarmee maken we écht het verschil.” Sharon: “Bewoners zijn heel zuinig op hun woning en hun spullen. Ze genieten ervan dat het nu extra wordt opgeknapt. Dus ondanks de overlast zien ze de renovatie toch als een cadeautje!”

Delen