Geplaatst op 30 juni 2020

Grootschalige woningrenovatieprojecten staan of vallen met een geoliede ketensamenwerking en goede ‘klik’ met de bewoners. Aan het Kuiperplein in Horst zijn deze succesfactoren dik in orde.

Vanaf voorjaar 2019 tot voorjaar 2020 tilt Janssen de Jong OnderhoudPlus daar namens woningcorporatie Wonen Limburg (28.000 woningen in beheer) 48 appartementen van energielabel F naar A. Hiertoe wordt de hele gebouwschil grondig geïsoleerd en voorziet een innovatieve WKK-installatie het hele gebouw van energie. Ook komt er een lift en krijgen de woningen kunststof kozijnen. Het werk maakt deel uit van een ambitieus renovatie- en verduurzamingsprogramma voor zo’n 4.000 woningen.

De werkzaamheden verlopen helemaal volgens schema en tot grote tevredenheid van de bewoners en opdrachtgever, aldus Wonen Limburg-bestuurder Ger Peeters. “De klanttevredenheidsscore in dit en eerdere projecten is erg hoog. Onze investering in een goede ketensamenwerking betaalt zich hier dubbel en dwars uit.” Doorslaggevend is ook het grote vertrouwen van de bewoners in de mensen van Janssen de Jong OnderhoudPlus. Peeters: “Vertrouwen win je bijvoorbeeld door bewoners met een kopje koffie persoonlijk aan de keukentafel op hun gemak te stellen, rustig te vertellen wat je gaat doen en je vervolgens goed aan de afspraken houden. Janssen de Jong OnderhoudPlus pakt dat heel goed op. Dat zie je terug in het probleemloze projectverloop.”

Delen