Geplaatst op 02 augustus 2021

Onderwijsstichting Arcade heeft Janssen de Jong OnderhoudPlus opdracht gegeven om de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen compleet te renoveren en verduurzamen. Tevens wordt de inrichting van de lesruimtes volledig aangepast aan het onderwijs van de 21e eeuw. Het project wordt gefaseerd opgepakt en heeft een doorlooptijd van een jaar.

“Om de lessen door te kunnen laten gaan gedurende de werkzaamheden, zijn externe units op het plein geplaatst, die na de zomervakantie dienst zullen doen als vier tijdelijke lokalen. Zo kunnen we in het schoolgebouw telkens vier lokalen tegelijkertijd aanpakken”, legt Alphons Gasman, projectleider Janssen de Jong OnderhoudPlus, uit.

Alphons GasmanZware klus
De lokalen rondom het leerplein worden voorzien van schuifwanden, zodat deze bij het leerplein betrokken kunnen worden. “Hiertoe worden muren afgebroken en stalen balken boven de nieuwe openingen geplaatst. Deze balken wegen maar liefst een ton! Een zware klus dus!”, aldus Alphons.

Verduurzamen
Eén van de expertises van Janssen de Jong OnderhoudPlus is ‘Verduurzamen’. Op de Burgemeester Wessels Boerschool worden dan ook de vloeren, wanden en plafonds geïsoleerd, al het glas vervangen door HR++ glas en er wordt een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning geplaatst. Alphons: “We realiseren hiermee minder CO-uitstoot, meer comfort én lagere energielasten.”

Frisse uitstraling
De gehele school krijgt een fraaie, nieuwe uitstraling: de vloerbedekking en plafonds worden compleet vernieuwd, alle wanden en kozijnen worden geschilderd, er worden 16 nieuwe pantry’s geplaatst en de school krijgt een mooie nieuwe keuken. De toiletten worden uitgerust met inbouwreservoirs en een nieuwe coatingvloer en de wanden van de toiletten worden in frisse kleuren geschilderd. Ook de entree wordt vernieuwd en voorzien van een chique, eikenhouten bekleding. De zonwering wordt vervangen door screens.
Als gevolg van de nieuwe indeling wordt tevens het trappenhuis verplaatst, zodat deze een centrale ligging heeft. Daarnaast wordt een lift voor mindervaliden geplaatst.

Na de verbouwing is de school weer helemaal klaar voor de toekomst!

Delen