Geplaatst op 02 november 2021

Voor zorgorganisatie Het Leger des Heils voert Janssen de Jong OnderhoudPlus in Zuid-Nederland zowel het Planmatig als Niet Planmatig Onderhoud uit en diverse werkzaamheden op het gebied van Veiligstellen. Zo voerden onze medewerkers onlangs een WMO-opdracht uit in Sevenum.

Het Leger des Heils beschikt over diverse kantoorpanden en opvangcentra. Tevens huurt ze woningen van diverse woningcorporaties, waarin ze langdurige en tijdelijke woonbegeleiding biedt aan mensen of gezinnen die het niet lukt om helemaal zelfstandig te wonen. Voor één van deze woningen kwam onlangs een WMO-aanvraag (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) binnen voor het rolstoeltoegankelijk maken van het balkon.

Warme opname
“Ik ben daarop persoonlijk langsgegaan op het betreffende adres om met de bewoner in gesprek te gaan over zijn behoeften en om de situatie te bekijken. Op basis hiervan heb ik een offerte uitgewerkt. Het Leger des Heils gaf snel akkoord op de offerte, waardoor we snel aan de slag konden”, legt Chris Linskens, accountmanager bij Janssen de Jong OnderhoudPlus, uit.

Drempeloploop
Chris: “De opstap vanuit de woonkamer naar het balkon was te hoog, waardoor de bewoner met zijn rolstoel het balkon niet op kon. Zeer vervelend natuurlijk! Onze medewerkers hebben hiertoe in de woonkamer een drempeloploop aangebracht. Tevens hebben ze het gehele balkon met zes centimeter verhoogd, zodat deze op gelijke hoogte ligt met de dorpel. De bewoner kan nu dus lekker genieten van het najaarszonnetje op zijn eigen balkon!”

Delen