Geplaatst op 02 februari 2021

Per 1 juli 2022 is het voor alle woningen – dus ook voor bestaande woningen – verplicht om op elke bouwlaag met verblijfsruimten een rookmelder te hangen. Per genoemde datum wordt het Bouwbesluit hierop aangepast. Als vastgoedeigenaar bent u er verantwoordelijk voor dat uw pand voldoet aan de eisen en wetgeving op het gebied van brandveiligheid. Janssen de Jong OnderhoudPlus kan u op dit gebied volledig ontzorgen.

Het besluit om ook bestaande woningen verplicht te voorzien van een rookmelder op elke verdieping is genomen door Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Raymond Knops. “Rookmelders redden mensenlevens”, geeft hij aan. Uit onderzoek van TNO is namelijk gebleken dat de meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders in alle woningen verminderen dus het risico dat mensen door een brand om het leven komen. (Bron: brandveilig.com)

Volledig ontzorgen
Als specialist in brandpreventie kan Janssen de Jong OnderhoudPlus ervoor zorgen dat uw vastgoed brandveilig is. We kunnen voor u de risico’s in kaart brengen en alle noodzakelijke bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden uitvoeren, zoals het plaatsen van de rookmelders. Daarnaast leveren we samen met onze partners adequate en preventieve oplossingen, zodat uw huurders en/of gebruikers de zekerheid wordt geboden waar zij recht op hebben en op mogen vertrouwen. De genomen brandpreventiemaatregelen worden vastgelegd in een logboek als bewijslast voor de verzekering. Al hopen we dat u dit nooit nodig heeft!

Neem op tijd uw verantwoordelijkheid en neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk hier onze brochure ‘Brandpreventie’

Delen