Geplaatst op 24 maart 2021

Janssen de Jong OnderhoudPlus is door Woonpunt als winnaar geselecteerd van de tender “Renovatie 121 woningen Marktstraat Hoensbroek”. De opdracht omvat het verduurzamen en opwaarderen van de buiten- en binnenzijde van 121 appartementen inclusief algemene ruimten van appartementencomplex ‘Op den Theulder’ te Hoensbroek.

De buitenzijde van het pand wordt aangepakt, zodat deze weer een frisse, tijdloze uitstraling heeft. Naast het verbeteren van de toegankelijkheid van de entree en van de 121 appartementen zelf, staat het verbeteren van de woonomgeving en daarmee het wooncomfort van de bewoners centraal. Daken en gevels worden geïsoleerd, houten puien worden vervangen door kunststof en aluminium kozijnen, balustrades worden vervangen en de galerijvloeren worden opgehoogd. Ook worden de badkamer, keukens en toiletten vervangen.

Duurzame maatregelen
Voor de opwekking van warmte en koude wordt een hybride installatie aangebracht. Naast de bestaande cv-ketels wordt een duurzame warmtepompinstallatie aangebracht die circa 75% van de totale warmtevraag voor haar rekening zal nemen. De bestaande cv-installatie wordt alleen nog ingezet voor piekbelastingen, waardoor de levensduur van deze cv-ketels wordt verlengd. Voor de warmteafgifte wordt gebruik gemaakt van convectoren, waarmee er in warme maanden van het jaar ook gekoeld kan worden. Door het toepassen van een laagtemperatuursysteem middels convectoren kan er in de toekomst aansluiting op een duurzame bron plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld mijnwater.

Toegevoegde waarde
Het gebouw krijgt door deze ‘vernieuwbouw’ als het ware een tweede leven. Janssen de Jong OnderhoudPlus heeft ruime ervaring met het aanpakken van dit soort projecten. Peter Renkens, directeur Janssen de Jong OnderhoudPlus Zuid: “We zijn er erg trots op dat Woonpunt ons team geselecteerd heeft als winnaar van deze tender. Dit zijn de projecten die we willen maken, hier zijn we goed in, hier kunnen we veel toegevoegde waarde leveren. Dit hebben we onder meer bewezen met project Tedderstraat te Venray en met project Kuiperplein te Horst. De erkenning hiervan door Woonpunt is fantastisch! Dit gebouw heeft het in zich, verdient het om goed aangepakt te worden en een tweede leven aan te gaan om de huidige en volgende generaties bewoners een veilig en comfortabel woongenot te bieden in het centrum van Hoensbroek.”

Artist impression Op den Theulder HoensbroekErvaren projectteam
Voor de uitvoering van deze opdracht heeft Janssen de Jong OnderhoudPlus een ervaren projectteam samengesteld met Engelman architecten en Ingenieurs, Design en Consultancy Groep Volantis als co-makers. De werkzaamheden vangen naar verwachting in april 2021 aan, waarna deze in maart 2022 afgerond zullen worden.

Delen