Geplaatst op 15 november 2022

In opdracht van Wonen Limburg heeft Janssen de Jong OnderhoudPlus het voormalig gemeenschapshuis in Ell getransformeerd naar kleinschalig appartementencomplex Ellenhof. Hiermee heeft het leegstaande pand in de kern van het dorp weer een belangrijke invulling gekregen. Met name jongeren zijn hier heel erg blij mee!

Wim van der Hagen, projectleider Janssen de Jong OnderhoudPlus: “We hebben dit project in een bouwteam opgepakt, bestaande uit – naast  mijzelf – architecten André van de Goor en Cees Metz en een projectleider vanuit Wonen Limburg. Er was een goede onderlinge verstandhouding en iedereen dacht goed mee. Dat vind ik ook het leuke van een bouwteam; het oplossingsgericht meedenken. Ik ben erg trots op hoe we dit als team hebben opgepakt. Zeker als je het fraaie eindresultaat ziet!”

Duurzaam
Het pand bestond uit twee grote ruimten. Middels houtskeletbouw (HSB) is de complete constructie van de woningen neergezet. Voordeel van HSB is dat het snel gaat en ook nog eens duurzaam is. Ook bij de renovatie van de hoofdgebouwen is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo zijn zoveel mogelijk materialen – zoals daken, buitenmuren en deuren – hergebruikt.
Wim: “Eind februari zijn de tien appartementen opgeleverd aan een tevreden opdrachtgever. Enkel de buitenzijde moest nog geschilderd worden, maar hierin waren we afhankelijk van het weer. Ook dit is inmiddels gebeurd.”

 

 

 

 

Meer transities
“Ik kijk ernaar uit om meer van dit soort transities te begeleiden. Het werk past goed bij Janssen de Jong OnderhoudPlus en het is super leuk en nuttig om te doen. Er staan immers veel kantoorpanden en kerken leeg en er is een enorm tekort aan woningen. Bovendien dragen we op deze manier bij aan het voorkomen van kapitaalvernietiging en het duurzaam omgaan met onze aarde”, besluit Wim.

Interesse in het transformeren van een leegstaand pand? Neem dan contact met ons op!

Delen