Geplaatst op 23 juni 2020

Janssen de Jong OnderhoudPlus werkt aan een mooi project voor woningcorporatie Welbions in wijk De Nijverheid te Hengelo. Het betreft de renovatie van badkamer, keuken en toilet (BKT) van 152 woningen. Alles verliep soepel en georganiseerd tot de coronacrisis het project abrupt tot stilstand bracht. Dat was even schrikken. We bleven niet lang bij de pakken neerzitten en dachten direct in oplossingenvertelt Projectvoorbereider Bernard Koole. 

Met het team hebben we een plan van aanpak opgesteld wat het mogelijk maakt om op korte termijn, binnen de huidige richtlijnen van het RIVM, weer veilig verder te kunnen met het project.” De volgende maatregelen zijn bedacht:
– Het scheiden van de leefruimte van de bewoners van de werkplekken, met aparte ingangen.
– Werken in kleine teams en zoveel mogelijk in vaste teams.
– Altijd 1,5 meter afstand hanteren, dagelijks een gezondheidscheck bij beide partijen en hygiënische beschermingsmiddelen gebruiken.  

Meer uitdagingen
Het team kwam echter voor nog meer uitdagingen te staan. De woningen in het project dateren uit de periode 1930-1940 en zijn divers in woningtype met veel verschillende plattegronden. Per woningtype is daarom een fasering aangebracht. Sommige woningen benaderen we vanaf de voorzijde, andere juist weer vanaf de achterzijde. En waar eerst met een pauzewoning werd gewerkt, is dit door corona achterhaald. Huurders mogen ook niet meer bij familie logeren. Samen met Welbions hebben we daarom gekozen voor mobiele toiletten en douches. Deze worden waar mogelijk geplaatst in de bestaande bergingen van de woningenwat voor veiligheid en privacy zorgt”, legt Bernard uit.

En wat vinden de bewoners en ons team van deze uitdagingen? “De reacties van bewoners zijn overwegend positief, maar ook een beetje huiverig. Door goede communicatie nemen we hen mee in onze keuzes en de consequenties hiervan. Dat geeft rust. Onze medewerkers hebben er veel zin in om weer aan de slag te gaan! 

Delen