Geplaatst op 06 april 2022

Nog even en dan is het zover: dan worden de 121 appartementen van complex Op den Theulder in Hoensbroek opgeleverd door Janssen de Jong OnderhoudPlus. De bewoners kunnen dan gaan genieten van hun compleet gerenoveerde woning. Reden voor een feestje op donderdag 31 maart jl.

 

In de hal van de hoofdentree werd kort stilgestaan bij de afgelopen periode en de veranderingen in het appartementencomplex van Woonpunt. Het gehele pand is verduurzaamd en de buiten- en binnenzijde van de 121 appartementen en algemene ruimten zijn opgewaardeerd. Het complex heeft weer een frisse, tijdloze uitstraling en is zeer energiezuinig, namelijk energielabel A+.
Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje in feestzaal Amicitia. Koor Forever Young – met leden uit Hoensbroek, Heerlen e.o. – verzorgde de muziek.

 

Minimale overlast

Het resultaat van de verbouwing mag er zijn, maar was wel ingrijpend voor de grotendeels oudere bewoners. De overlast is onder andere geminimaliseerd door het hanteren van een ‘verticale aanpak’, waardoor het project als het ware is opgedeeld in kleinere fasen en de werkzaamheden in de appartementen sneller afgerond konden worden. Door de inzet van ‘rustwoningen’ konden bewoners de rust opzoeken of gebruikmaken van de badkamer, keuken en toilet wanneer er in hun woning verbouwd werd. Gedurende het gehele proces zijn de bewoners goed geïnformeerd door bewonersbegeleidsters van Janssen de Jong OnderhoudPlus. Tijdens het spreekuur in de modelwoning konden bewoners daarnaast hun verhaal aan hen kwijt onder het genot van een kopje koffie en een koekje.

 

Tevreden bewoners

Bovenstaande aanpak werd zeer gewaardeerd door de bewoners. Zo geeft een bewoonster aan: “Je weet dat het eerst afgebroken moet worden voordat het weer opgebouwd kan worden. Natuurlijk geeft dit overlast in de vorm van lawaai, stof en werklui over de vloer. Maar we zijn hierin heel goed begeleid en zijn ontzettend blij met het resultaat!”

Een andere bewoonster vult aan: “Ook over de medewerkers van Janssen de Jong OnderhoudPlus ben ik heel positief! Ze waren heel behulpzaam en hebben keurig werk geleverd. Absoluut hele goede ervaringen. Ook met de bewonersbegeleidster. Ze heeft me met verschillende dingen bijgestaan – waaronder het verlies van mijn man – en daar ben ik super blij mee en trots op dat ze dit doet. Alleen maar lof!” De sfeer op het opleverfeest zat er dan ook goed in!

Delen