Geplaatst op 28 juni 2022

Als vaste onderhoudspartner van Zorgstichting Philadelphia voeren we reeds jaren het Niet Planmatig Onderhoud (NPO) en Planmatig Onderhoud (PO) uit voor hun zorgvastgoed in Zuidoost-Nederland, zowel in eigendom als gehuurd. Zo voeren we momenteel diverse werkzaamheden uit op een woonlocatie in Heerlen. Hier gaan de werkzaamheden echter verder dan enkel (N)PO. Servicecoördinator Frank Schouenberg legt uit hoe dit zit.

“Deze locatie is onlangs gerenoveerd door een aannemer. Bij een flink aantal opleverpunten was extra hulp nodig. Deze punten hebben wij opgepakt.” Denk daarbij aan het aanbrengen van vloer-/wandluiken, plaatsen van schuifdeuren onder bordessen, afwerking van noodtrappenhuizen en het herstellen van het dakleer (lekkages) en stucwerk. Tevens zorgt Janssen de Jong OnderhoudPlus ervoor dat het pand voldoet aan de eisen en wetgeving op het gebied van brandveiligheid en inbraakwerendheid. “Zo hebben we onder meer de compartimentdeuren met glas geplaatst volgens voorschrift NEN 6068, wandcontactdozen voorzien van blindplaten in de badkamers en de deurbeslagen vervangen door inbraakwerende deurbeslagen”, somt Frank op. “Vervolgens hebben we als separate opdracht de trespa-bekleding aan de achtergevel vervangen.”

Toegankelijkheid verbeterd
Daarnaast zijn er werkzaamheden uitgevoerd om de toegankelijkheid voor bewoners te verbeteren, zoals het aanbrengen van extra trapleuningen in het trappenhuis en het plaatsen van hellingbanen bij de toiletten. Frank: “Al met al een flinke klus, maar uiteraard doen we dit heel graag voor de bewoners, zodat zij een veilige, comfortabele woning kunnen betrekken!” Ook de opdrachtgever is heel blij dat Janssen de Jong OnderhoudPlus deze werkzaamheden zo snel naar volle tevredenheid op kon pakken. Margriet Odink, manager Huisvesting en Facilitair van Philadelphia: “Door de snelle en professionele inzet van Janssen de Jong OnderhoudPlus zijn we enorm geholpen en kunnen onze bewoners over een tijdje dan echt verhuizen naar hun nieuwe woning!”

Nieuwe look voor de voorgevel
“Na de bouwvak gaan we nog stalen frames met eiken balken plaatsen om de voorgevel een fraaier aangezicht te geven. Zo is het pand weer helemaal up-to-date en geüpgraded!”, laat Frank enthousiast weten. Onze slogan is niet voor niets ‘Let’s build happiness’.

Delen