Geplaatst op 08 maart 2022

Carin Vissers laat zien dat je als vrouw in de bouw prima je mannetje kunt staan. Ze volgt een opleiding bij Bouwmensen en is als leerling aan de slag bij erkend leerbedrijf Janssen de Jong OnderhoudPlus. Bij ons maakt ze kennis met uiteenlopende werkzaamheden.

“Ik heb voor een opleiding in de bouwbranche gekozen, omdat ik het fijn vind om praktisch bezig te zijn. In de bouw kan ik van niets iets maken en zie ik al snel het resultaat van mijn werk. Werken in de bouw biedt mij ook de mogelijkheid om mensen te helpen met een klus die ze zelf niet kunnen klaren”, legt Carin uit.

Wederzijds respect
Werken in de bouw ervaart Carin als een mooie uitdaging. “Het is uitdagend en afwisselend werk. Als vrouw in de bouw doe je ook zeker niet onder voor je mannelijke collega’s. Ik word als vrouw zijnde absoluut serieus genomen. Natuurlijk komt er zo nu en dan wel een grapje aan te pas, maar er is zeker sprake van wederzijds respect.”

Vooroordelen?
Liep je tegen bepaalde vooroordelen aan of had je zelf vooroordelen? Carin: “Ik had zelf geen vooroordelen. Ik krijg wel vaak de opmerking dat men een vrouw in de bouw niet had verwacht. Maar dat vinden mensen alleen maar leuk!” Dus ben je een vrouw en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Denk eens aan de bouwbranche! (Ook voor mannen zijn er uiteraard meer dan genoeg mogelijkheden in deze branche ?)

Wil jij ook in de bouwbranche werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven die vallen onder de JAJO vind je hier.
We hebben altijd ruimte voor een stagiair. Neem dus gerust contact met ons op!

Delen