Geplaatst op 20 januari 2022

Vanaf dit jaar is jaarlijks € 40 miljoen beschikbaar voor verhuurders van gereguleerde huurwoningen die hun woning verduurzamen door middel van investeringen of onderhoud. Met de Subsidie Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) kunnen zij – ondanks de lagere huuropbrengsten door de huurbevriezing – blijven investeren in hun woningen.

Een mooie regeling waarvan ook huurders profiteren. Hun kwaliteit van wonen wordt immers verhoogd als gevolg van de verduurzaming van hun woning. De SVOH opent op 1 april 2022 en loopt door tot en met 31 december 2025. (lees hier meer)

De SVOH is bedoeld voor de volgende 2 doelgroepen:

  1. Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen
  2. Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Specialist verduurzamen
Janssen de Jong OnderhoudPlus is specialist op het gebied van verduurzamen. Met energiebesparende maatregelen realiseren we minder CO2-uitstoot, meer comfort én lagere woonlasten. Inmiddels hebben wij reeds een groot aantal woningen verduurzaamd, waarbij een energielabelverbetering van minimaal drie stappen gerealiseerd is.

Benieuwd naar hoe we uw woningen aan kunnen pakken? Peter Renkens, directeur Janssen de Jong OnderhoudPlus Zuid, en Juriën Huiskamp, manager Janssen de Jong OnderhoudPlus Oost/Noord, kunnen u hier alles over vertellen!
Peter is bereikbaar via telefoonnummer 06 107 501 12 of e-mail p.renkens@onderhoudplus.nl.
Juriën is bereikbaar via telefoonnummer 06 110 172 78 of e-mail j.huiskamp@onderhoudplus.nl.

Delen