Geplaatst op 19 juli 2021

Een renovatieproject dat je twee keer enkele maanden moet stilleggen vanwege coronamaatregelen. Het gebeurde woningcorporatie Welbions in Hengelo. Janssen de Jong OnderhoudPlus voerde de werkzaamheden uit. Het ging om 152 huurwoningen in de wijk De Nijverheid; een traditionele en gewilde volkswijk die is gebouwd in de jaren dertig.

Hans van Es, afdelingsmanager Woning van Welbions, is verantwoordelijk voor het onderhoud van de 15.000 woningen van de corporatie. Hij vertelt: “Wij werken al tientallen jaren samen met Janssen de Jong OnderhoudPlus. Wij zien het bedrijf als een verlengstuk van onze eigen organisatie, als een echte co-maker. Zeer terecht, dat bleek ook nu weer. Ook over de coronaproblemen denkt men geweldig met ons mee en toont zich zeer flexibel.”
De renovatie omvatte het vernieuwen van badkamer, toilet en keuken, werkzaamheden aan ventilatie, meterkast en cv-ketel en het plaatsen van rookmelders.

Meebewegen als een echte partner
Janssen de Jong OnderhoudPlus suggereerde onder meer de leefruimte van de bewoners van de werkplekken te scheiden met aparte ingangen. Uiteraard werd de 1,5 meter afstand houden in acht genomen en gewerkt met mondkapjes en andere hygiënische beschermingsmiddelen. Verder werkte Janssen de Jong OnderhoudPlus met kleine, zoveel mogelijk vaste teams. Hans van Es is vol lof over de nauwkeurigheid van de herziene planningen en de manier waarop er met Welbions en de huurders werd gecommuniceerd. En vooral ook over het meedenken in oplossingen. “Janssen de Jong OnderhoudPlus deed goede voorstellen om snel weer aan de slag te kunnen binnen de RIVM-richtlijnen. Het bedrijf bewoog als een echte partner met ons mee. Wij op onze beurt hebben buitenwerk op andere projecten naar voren gehaald om onze partners aan de slag te houden.”

Delen