Geplaatst op 11 april 2022

Sten Huigen is voorheen leerling geweest bij Janssen de Jong OnderhoudPlus in Hengelo en sinds september 2021 bij ons in vaste dienst. Benieuwd naar zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur en hoe hij het werken bij onze organisatie ervaart? Lees dan onderstaand interview!

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Meestal verzamelen we op de werkplaats en daar bespreken we bij een kop koffie de werkzaamheden voor die dag aan de hand van de binnengekomen bonnen. Wat moet er waar gebeuren en welk materiaal is hiervoor nodig? Dan ga ik alleen of met zijn tweeën naar de betreffende klussen. We proberen het werk op een bepaalde locatie in één dag af te ronden. Als dit niet lukt – omdat er bijvoorbeeld materiaal bijgehaald moet worden – komen we natuurlijk terug!

Vloerrenovaties komen vaak voor. Dit zijn zwaardere klussen die we altijd met z’n tweeën uitvoeren. Daarnaast frees ik onder meer nieuwe driepuntsluitingen in in voor- en achterdeuren, zodat de woningen beter inbraakwerend zijn. Ik leer ook tegelzetten en stucadoorswerkzaamheden. Ik ben opgeleid tot timmerman, dus het is heel leuk dat ik bij Janssen de Jong OnderhoudPlus de kans krijg om ook andere werkzaamheden onder de knie te krijgen. Dan ben ik breed inzetbaar en dat maakt het werk nog afwisselender!”

Wat maakt werken bij Janssen de Jong OnderhoudPlus leuk?
“Het meelopen als leerling beviel zo goed, dat ik graag bleef na het afronden van mijn studie. Ik werd hier meteen als een collega behandeld. Ik heb ervaringen bij andere bedrijven waarbij ik toch meer gezien werd als de stagiair die de vervelende klussen mocht doen, zo van ‘We zoeken nog iemand om de bouw op te ruimen, laat Sten dat maar mooi doen’. Opruimen hoort er natuurlijk bij, maar ik wil ook veel leren. Bij Janssen de Jong OnderhoudPlus zijn veel mogelijkheden en ik mag en kan hier heel veel doen. Dat is fijn. En het is prettig dat hier goede, ervaren leermeesters zijn die ook echt de tijd nemen om iets uit te leggen. De onderlinge sfeer is heel goed. Ik vind het leuk om met verschillende collega’s samen aan een klus te werken. Dat is gezellig en ik leer elke dag bij!”

Welke kernwaarde spreekt je het meest aan en waarom?
(De kernwaarden van Janssen de Jong OnderhoudPlus zijn Lef, Oplossingsgericht, Samen, Transparant en Trots)
“Oplossingsgericht. Er zijn overal oplossingen voor. We lopen dagelijks tegen genoeg uitdagingen aan, die we altijd op weten te lossen. Er wordt hierbij naar ieders ideeën geluisterd en dan overleggen we hoe we het gaan aanpakken. Samen komen we tot de beste oplossing en dan mogen we weer trots zijn op ons werk.”

Wat doe je graag in het weekend?
“Ik ga graag op vrijdagavond met vrienden naar de scouting om bij te praten. Of ik ga thuis klussen. Dankzij de coronatijd waarin je nergens naartoe kon, is mijn hele huis nu op orde!”

Wil jij ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven die vallen onder de JAJO vind je hier.

Delen