Geplaatst op 12 september 2022

Er werken natuurlijk alleen maar vakmensen bij Janssen de Jong OnderhoudPlus. Maar René Nieuwenhuis, uitvoerder in Hardenberg, is wel een handyman pur sang! Hoe dat zit, lees je in onderstaand interview.

René is in 2016 bij Janssen de Jong OnderhoudPlus komen werken via een re-integratietraject van het UWV, nadat hij bij zijn vorige werkgever een bedrijfsongeval heeft gehad. Anderhalf jaar later is hij in vaste dienst gekomen bij Janssen de Jong OnderhoudPlus.

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Mijn werkdag is heel variabel. Ik doe eigenlijk van alles, van planning tot werkvoorbereiding, een stukje inkoop, bouwkundige opnames en ik ga op pad voor garantieverzoeken. Als zusterbedrijf Janssen de Jong Bouw nieuwbouw heeft gerealiseerd, hoort daar vaak een onderhoudscontract bij. Voor dit onderhoudsstuk wordt Janssen de Jong OnderhoudPlus ingeschakeld. Dan bekijk ik of een ‘mankement’ onder de garantie valt. Soms denkt men dat het garantie betreft, maar valt het toch onder de verzekering van de klant zelf, zoals bijvoorbeeld een lekkage. In overleg met de verzekeringsmaatschappij en de klant zorg ik ervoor dat de lekkage opgelost wordt en dat de schade hersteld wordt. Hiertoe schakel ik bijvoorbeeld onze schilders en/of stukadoors in en vloerbedekkingsbedrijven of andere onderaannemers. Tevens verzorg ik de facturatie naar de klant of de verzekeringsmaatschappij en de eventuele schaderapportage.
Als onze calculatoren het te druk hebben, doe ik daarnaast opnames voor calculaties. Dan neem ik dus het aantal m² in een gebouw op en maak ik foto’s, zodat zij hiermee verder kunnen. Ik ben de ‘handige Harry’ die overal voor wordt ingeschakeld.”

Wat maakt werken bij Janssen de Jong OnderhoudPlus leuk?
“Het contact met zeer verschillende mensen, de onderlinge samenwerking met collega’s en de diversiteit van de werkzaamheden. Je komt vanuit de verzekeringsmaatschappij bij zeer uiteenlopende mensen thuis en daar kom je soms hele bijzondere dingen tegen. Dat vind ik leuk! Ik houd ervan om problemen van klanten op te lossen, binnen hun budget. Een goede middenweg vinden waarin zowel de verzekeringsmaatschappij als de particulier zich kunnen vinden. Het is niet altijd even leuk voor de particulier om te horen dat hij ergens niet voor verzekerd is natuurlijk, maar dat hoort ook bij het werk.

Dat mijn werk zo afwisselend is, spreekt me ook erg aan. Ik heb een bouwtechnische achtergrond die ik hier zeker goed kan benutten! Ik ben ooit begonnen op de ‘technische school’ in de elektro. Daarna heb ik een poos gewerkt bij de Wavin in een leerwerktraject. Omdat hier niet veel werk in was, ben ik via mijn vader – die bouwvakker was – in de bouw terechtgekomen. Toen heb ik me om laten scholen tot timmerman in de bouw. Later heb ik ook nog een opleiding tot assistent uitvoerder gevolgd. Door een bedrijfsongeval bij een andere werkgever kwam ik in mijn huidige functie op kantoor terecht. Mijn brede achtergrond komt hierbij goed van pas. Het zorgt ervoor dat ik veel inzicht heb en makkelijker met mensen over uiteenlopende zaken kan praten.

Het bevalt me erg goed bij Janssen de Jong OnderhoudPlus! Er heerst een hele goede sfeer tussen collega’s onderling en alles is keurig geregeld. Zowel de arbeidsvoorwaarden als het materiaal en materieel. Ook bieden ze volop kansen om voor je werk relevante cursussen te volgen. Alles dik voor elkaar dus!”

Welke kernwaarde spreekt je het meest aan en waarom?
(De kernwaarden van Janssen de Jong OnderhoudPlus zijn Lef, Oplossingsgericht, Samen, Transparant en Trots)
“Oplossingsgericht en Samen. Mijn doel is om een klant zo goed mogelijk te helpen bij een verbouwing of een bouwtechnisch probleem. Deze werkzaamheden pak ik natuurlijk samen met  mijn collega’s op. Ik doe bijvoorbeeld de opname, een collega maakt de calculatie, ik leg de werkzaamheden uit aan een timmerman, metselaar, tegelzetter of onderaannemer, die vervolgens zijn deel van de werkzaamheden uitvoert. We doen dus alles samen. Alleen kom je er niet. Je hebt elkaar nodig.”

Wat doe je graag in het weekend?
“Dan ga ik er graag met mijn gezin op uit, thuis klussen of sporten. Vaak ga ik voor het werk nog even zwemmen, daarna met de wielrenfiets naar het werk en na het werk fiets ik met een omweg weer naar huis. Ook ’s avonds en in het weekend fiets ik graag. Op zondagen mountainbike ik regelmatig. En dan doe ik nog aan fitness om mijn rug sterk te houden. Ik blijf graag bezig, merk je wel!”

Wil jij ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven die vallen onder de JAJO vind je hier.

Delen