Geplaatst op 29 maart 2021

We vinden het geluk van onze medewerkers net zo belangrijk als het geluk van onze opdrachtgevers en bewoners. Onze slogan is niet voor niets ‘Let’s Build Happiness!’. Daarom bieden we medewerkers de ruimte om zich verder te ontwikkelen en door te groeien. We zijn trots op onze allround vakmensen. Eén van deze vakmensen is Jos Heijligers, sinds augustus 2016 werkzaam als onderhoudsmonteur voor Janssen de Jong OnderhoudPlus. Lees hier wat zijn werkzaamheden inhouden en hoe hij zijn werk bij onze organisatie ervaart.

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Mijn werkdag kan er heel hectisch uitzien! Zo werd er onlangs een opdracht verstrekt per mail door een Vereniging van Eigenaren in Tegelen over een lekkage van de rioolbuis in de kelder. Je begrijpt dat de urgentie hoog was! Ik werd dan ook direct op pad gestuurd om de situatie ter plaatse te beoordelen. De inpandige bergingen op de begane grond stonden blank en het water druppelde uit het plafond. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen! Niet alleen de bergingen werden nat, ook de hoofdmeterkast van het complex! Ik heb een elektricien ingeschakeld die de groepenkast heeft veiliggesteld en iemand om de lift uit te schakelen/ veilig te stellen.
Ik heb contact opgenomen met de bewoners die boven de bergingen wonen om een mogelijke oorzaak te onderzoeken. Bij één van hen werd een verstopping geconstateerd. We hebben een schoonmaakbedrijf ingeschakeld om alles op te ruimen en schoon te maken in de bergingen en de betreffende woning. Diverse bedrijven zijn ingeschakeld om noodvoorzieningen te treffen, totdat de nieuwe groepenkast kan worden aangebracht. Zo ondervonden de bewoners zo min mogelijk hinder van de lekkage.”

Jos bij busWat maakt werken bij Janssen de Jong OnderhoudPlus leuk?
“De afwisseling in het werk. Elke dag is anders! De ene keer ben ik met elektra bezig, dan met sanitair, timmerwerk of tegelwerk. Het kan van alles zijn! En het contact met mensen. Ik heb fijne collega’s en het geeft me een heel goed gevoel dat bewoners zo blij zijn met de werkzaamheden die ik uitvoer. Zo kwam er tijdens het inlichten van de bewoners in Tegelen over wat er aan de hand is en welke maatregelen getroffen zouden worden, een bewoonster (93 jaar) naar me toe. Ze zei: ‘Ik ken jou! Jij hebt mijn woning gebruiksklaar gemaakt toen ik hier in 1991 kwam wonen!’ Zo blijven mijn werkzaamheden zelfs na 35 jaar in het vakgebied nog steeds heel erg leuk!”

Welke kernwaarde spreekt je het meest aan en waarom?
“Oplossingsgericht. In mijn werk is elke minuut anders en dat vraagt om veel flexibiliteit/ improvisatie. Ik ben de hele dag bezig met het oplossen van zaken voor klanten. Ik krijg vanuit Janssen de Jong OnderhoudPlus ook de vrijheid op dit zelf op te pakken. Alles voor een glimlach van alle betrokkenen!”

Wat doe je graag in het weekend?
“Ik heb een groot stuk grond waar altijd wel iets aan moet gebeuren. Daarnaast fietsen mijn vrouw en ik veel. Wel 80 km per keer. Ik moet wel bekennen dat we een ‘foetel-fiets’ (elektrische fiets) hebben, haha! Ook maken we graag een wandeltocht van 20 km. Lekker buiten genieten van al het moois wat Nederland te bieden heeft!”

Wil jij ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven die vallen onder de JAJO vind je hier.

Delen