Geplaatst op 12 november 2020

Op 1 november jl. was Wim van der Hagen, Projectleider Planmatig Onderhoud, al weer 20 jaar in dienst bij Janssen de Jong Bouw en OnderhoudPlus en op 3 november jl. is hij 65 jaar geworden. Tijd voor een interview! “Ik was destijds Projectleider bij een ander bedrijf en werd benaderd door een oud-collega die reeds bij Janssen de Jong werkte, met de vraag of ik die rol bij Janssen de Jong op me wilde nemen. Dat leek me wel wat! Ik ben komen praten en opeens ben je 20 jaar verder!”, vertelt Wim enthousiast.

“Het leuke aan mijn functie vind ik dat ik hele proces van opname tot en met uitvoering begeleid. Ik ken dit proces goed dankzij mijn ervaring bij een kleinere aannemer. Ik weet zodoende wat er door de buitendienst gemaakt kan worden, wat iets gaat kosten en wat wel of geen meerwerk is. Dit is met name bij renovaties en groot onderhoud een groot voordeel. Als ik ergens ben, kijk ik ook meteen of ik meer voor de opdrachtgever kan betekenen. Op deze manier zijn bijvoorbeeld ook de opdrachten voor de 48 appartementen op het Kuiperplein te Horst, 10 loftwoningen in Ell en 152 appartementen te Weert aan ons verstrekt. Dit brede takenpakket, waarbij een helicopterview noodzakelijk is, is het beste en leukste wat er is!”, legt Wim uit.

Goede naam
Het zelfstandig uitvoeren van steeds weer nieuwe projecten in verbouw, renovatie en zelfs nieuwbouw met de bijbehorende uitdagingen zorgen ervoor dat Wim al 20 jaar prima op zijn plek zit bij Janssen de Jong Bouw en OnderhoudPlus. Wim vult aan: “En natuurlijk door de prettige collega’s! Bovendien heeft Janssen de Jong een goede naam en biedt het bedrijf zekerheid.”

Map vol mooie projecten
In de afgelopen 20 jaar heeft Wim heel wat mooie projecten begeleid. Op welke drie projecten ben je het meest trots? “Dat is een moeilijke vraag, want ik heb een hele map vol mooie projecten! Zo hebben we twee oude gebouwen van de kazerne in Vught getransformeerd tot appartementencomplexen en er één nieuw appartementencomplex bij gebouwd met in totaal 65 luxe appartementen. Het bijzondere hieraan is dat ik in de vroegere kazerne nog rond heb gelopen als sergeant in dienstplicht! Ook de restauratie en renovatie van het oude stadhuis in Venlo was een mooie uitdaging. Omdat het pand midden in het centrum staat, was er weinig ruimte om de werkzaamheden uit te voeren. Maar het resultaat mag er wezen!” Het betreft hier een samenwerking met zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg die de oude elementen in ere hersteld heeft. Op deze locatie worden nu raadsvergaderingen gehouden, bruiloften gevierd en andere festiviteiten gehouden.
Het derde gedenkwaardige project is de Tedderstraat in Venray. “De oude flats uit 1952 waren zowat rijp voor de sloop. Janssen de Jong OnderhoudPlus heeft de 120 appartementen compleet gerenoveerd en verduurzaamd, zodat ze weer klaar zijn voor de toekomst!”, laat Wim trots weten.

Anekdote
Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke anekdotes te vertellen over de afgelopen 20 jaar. Wim lacht en begint te vertellen: “Nou, zo was er een project in Tilburg waar de bestaande, oude gebouwen gesloopt zijn en waar uiteindelijk 23 koopwoningen, 34 huurwoningen en 29 appartementen voor in de plaats zijn gekomen. Het betrof een wijk waarin nogal veel gestolen werd, dus besloten we er iemand rond te laten lopen met twee bouviers om onze materialen te bewaken. Toen we op een dag bij hem de tuin inliepen, bleek deze vol te staan met onze apparatuur, steigerplanken etc.! Schijnbaar was hijzelf de grootste boef. Het is nooit saai bij Janssen de Jong!”

Delen