Geplaatst op 17 november 2020

Janssen de Jong OnderhoudPlus verzorgt als ketenpartner van Wonen Limburg de brandwerende voorzieningen voor 152 appartementen in drie geschakelde appartementencomplexen te Weert. Als specialist op het gebied van brandveilig vastgoed zorgt Janssen de Jong OnderhoudPlus ervoor dat de appartementen minimaal voldoen aan de eisen van het actuele Bouwbesluit.

“We nemen de volledige regie hierin, zodat we Wonen Limburg compleet ontzorgen”, aldus projectleider Planmatig Onderhoud Wim van der Hagen. “We bieden hen als eigenaar van het vastgoed en hun huurders de zekerheid waar zij recht op hebben en op mogen vertrouwen”.

Werkzaamheden
“We zijn begin oktober van start gegaan en ik verwacht dat we eind juni volgend jaar klaar zijn met alle werkzaamheden.” Deze betreffen onder meer:

  • Brandwerend uitvoeren van de schachten waarin het nieuwe leidingwerk van de cv en wtw-installatie komt.
  • Vernieuwen van de plafonds, waarachter de nieuwe wtw-installatie wordt geplaatst.
  • Brandwerend maken van wanden, kozijnen en deuren.
  • Trappen brandwerend bekleden.

Communicatie via zorginstellingen
Voor het nemen van brandwerende maatregelen in een woonruimte, dient de bewoner thuis te zijn. In verband met de verticale routing dienen zelfs alle bewoners die in 1 ‘streng’ wonen, thuis te zijn. Bijzonder bij dit project is dat veel bewoners verstandelijk beperkt zijn. De communicatie met hen verloopt hierdoor via diverse zorginstellingen. Zij zorgen ervoor dat er iemand in de woonruimte aanwezig is. “Gelukkig hebben onze medewerkers veel ervaring met het in bewoonde staat uitvoeren van werkzaamheden. De opdrachtgever is erg tevreden over de manier waarop we dit aanpakken. Bovendien is onze uitvoerder Cor Hamstra elke dag aanwezig op de locatie. Hij coördineert de uitvoering van de werkzaamheden en – als mensenmens – de huurdersbegeleiding. We merken dat dit zowel de opdrachtgever als de huurders geruststelt”, aldus Wim.

Meer weten over onze werkzaamheden op het gebied van brandpreventie? Bekijk hier onze brochure.

Delen