Geplaatst op 08 maart 2022

“Ik vind het heerlijk om in de bouw te werken! Ik houd van de no-nonsense cultuur”, roept Daniëlla Haan, servicecoördinator Janssen de Jong OnderhoudPlus, enthousiast. Voordat Daniëlla in de bouwbranche terechtkwam, heeft ze onder meer gewerkt in de reiswereld en de medische wereld. “Toen ik bij een bouwbedrijf ging werken, viel me direct de ‘Gemütlichkeit’ op. Ik ben niet meer van plan om uit de bouwwereld te stappen!”

Daniëlla maakte jaren geleden voor het eerst kennis met de bouwbranche. “Dat smaakte naar meer. Helaas was er bij dat bedrijf geen toekomst. Jaren later kreeg ik dankzij Janssen de Jong OnderhoudPlus weer de kans om terug te keren in de bouwwereld. Die kans heb ik meteen gegrepen. Inmiddels is dat al weer ruim twee jaar geleden. Hier binnenstappen voelde direct goed! Er heerst een fijne familiaire cultuur, ik heb leuke collega’s en een uitdagende functie. Werken op het gebied van ‘niet planmatig onderhoud’ vind ik erg leuk, omdat we bewoners helpen bij de problemen waar ze tegenaan lopen en zo een hoger woongenot voor hen creëren. Dat geeft veel voldoening. Ik ben niet van plan om hier weg te gaan!”

Geen bouwachtergrond
Je bent opgeleid voor een functie in de reisbranche en had dus geen kennis van de bouwbranche. Hoe ging dat? “Ik heb van begin af aan duidelijk in gesprekken aangegeven dat ik collega’s in de buitendienst nodig heb voor de kennis van bouwkundige zaken. Als zij me de juiste informatie aanleveren, kan ik de benodigde materialen bestellen en afspraken inplannen. Zo zie je maar dat een achtergrond in de bouw niet per se noodzakelijk is om in deze branche te werken. Er zijn natuurlijk ook genoeg functies in de bouw waarvoor je geen hamer in de hand hoeft te hebben”, lacht Daniëlla.

Vooroordelen
Liep je ‘als vrouw in de bouw’ tegen bepaalde vooroordelen aan of had je zelf vooroordelen? “Ik heb geen vooroordelen gemerkt. Wel had ik zelf het vooroordeel dat de mannen zouden denken dat ik van niks zou weten en had ik het gevoel dat ik me daarom extra moest bewijzen in deze wereld. Maar gelukkig was dat totaal niet zo en niemand hier heeft me dat gevoel gegeven. Ik ben aangenomen voor waar ik goed in ben. En voor de bouwkundige kennis hebben we de beste monteurs in dienst”, zegt Daniëlla.

Positieve invloed
Waarom zouden meer vrouwen voor een baan in de bouwbranche moeten kiezen? “Als vrouw in de bouw kun je een verschil maken. De vrouwelijke kijk op bepaalde zaken kan erg fijn zijn voor een opdrachtgever, maar ook voor collega’s. Vrouwen zijn doorgaans empathischer waardoor er meer ruimte is om zaken bespreekbaar te maken. Je moet niet op je mondje gevallen zijn en voor jezelf op durven komen. Maar naar mijn idee heeft het een positieve invloed op de werksfeer en de omgang met elkaar om een mix van mannen en vrouwen in dienst te hebben. Mannen onder elkaar gaan soms toch net wat grover met elkaar om. Ik weet me goed staande te houden tussen de mannen en de sfeer is echt top! Ik voel me hier helemaal thuis!”

Wil jij ook in de bouwbranche werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven die vallen onder de JAJO vind je hier.

 

Delen