Energetische verbeteringen

Janssen de Jong OnderhoudPlus kijkt graag met u mee om duurzame onderhoudsoplossing te implementeren die het comfort verbeteren en uw exploitatiekosten omlaag brengen. Want energetische verbeteringen zijn niet alleen goed voor het milieu.

Als specialist in onderhoud heeft Janssen de Jong OnderhoudPlus de juiste kennis in huis om op basis van uw vastgoedportefeuille een doorrekening te maken van de woonlasten en exploitatiekosten. Hierin nemen we meteen een plan van aanpak mee, waarmee u weet welke vervolgstappen mogelijk zijn en dat de maatregelen die we treffen geen spijt opleveren (no-regret!).

Werkzaamheden

Op het gebied van energieverbruik is er in bestaande bouw veel winst te behalen. Denk hierbij aan het isoleren van daken of het plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++(+) beglazing. Ook spouwmuur- en vloerisolatie kunnen substantieel bijdragen aan lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

Spouwmuurisolatie

Om een woning efficiënt te isoleren is spouwmuurisolatie een erg geschikte oplossing, het maakt de woning in no-time een stuk energiezuiniger en comfortabeler. Dit is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Spouwmuurisolatie brengt als groot voordeel met zich mee dat er geen sloopwerk aan te pas komt. Het wordt van buitenaf aangebracht door kleine gaatjes in de voegen. Na afloop worden deze gaatjes dichtgemaakt in de kleur van de voeg. Buitengevelisolatie heeft als voordeel dat de aanblik van het complex aangepast kan worden en dat er meer ruimte kan zijn om een hogere isolatiewaarde toe te passen. Isoleren vanuit de binnenzijde met een zogeheten doos-in-doos constructie is vooral bij gebouwen met esthetische waarde, zoals beschermd stads- en dorpsgezicht en monumenten een oplossing waarbij het interieur wordt opgefrist.

Dakisolatie

Dakisolatie kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het dak en de manier waarop een eventuele zolderruimte wordt gebruikt. Het isoleren van het dak is een slimme investering, welke flink kan besparen op het energieverbruik.

Een hellend dak wordt vervangen of van binnenuit geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt in dat geval aan de binnenkant tegen het dakvlak geplaatst.

Het isoleren van een plat dak kan van binnen en buiten gebeuren. Er wordt vaak gekozen om een plat dak aan de buitenzijde te isoleren. Dit biedt technisch meer mogelijkheden en het zorgt voor een hoger rendement.

Beglazing

Wilt u meer warmte in de woning houden en zo de energierekening laag houden? Janssen de Jong OnderhoudPlus adviseert u graag in de mogelijkheden. HR++ en triple glas (HR+++) isoleren vele malen beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Wellicht kan het interessant zijn om behalve het glas ook de kozijnen te vervangen.

Vloerisolatie of plafondisolatie

Er zijn diverse mogelijkheden om een vloer of plafond te isoleren. Een houten vloer vraagt om een andere aanpak dan een beton vloer. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder koude lucht door de vloer trekt, hierdoor voelt de vloer direct prettiger aan.

De gecertificeerde EPA Adviseurs van Janssen de Jong OnderhoudPlus brengen het te behalen resultaat, de woonlasten en de terugverdientijd exact in beeld, zodat u en de bewoners weten waar u aan toe bent.

Interesse? Neem contact op met één van onze specialisten via het contactformulier op de website.

Gerelateerde projecten

Energetische aanpassingen
Venray

Groot onderhoud
Venray

Facelift jaren ’70 woningen
Nederhemert

Storingsonderhoud
Saxenburgh Groep

OnderhoudPlus is de sleutel tot een duurzaam onderhoud en beheer van uw vastgoed

Maikel Walraven – Commercieel Manager OnderhoudPlus

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking en beleving te optimaliseren.  meer informatie